< 2021 >
Juni
«
»
Maa
Din
Woe
Don
Vrij
Zat
Zon
mei
1
2
3
4
5
6
7
8
 • Wandelen
  10:00 -11:00
  08/06/2021
  Beatrixpark 1, Winterswijk

  Ben jij zelf, als naaste of nabestaande geraakt door kanker, dan is wandelen misschien een fijne manier om even weg te zijn uit alles wat je overkomt.
  Tijdens deze wandeling wordt er gebruik gemaakt van ademhalingstechnieken en oefeningen wat bijdraagt aan innerlijke rust.

  Bewegen, voelen, zien, ruiken en beleven. Soms is stilte fijn en een andere keer is er behoefte om te delen, te lachen en te praten. Tijdens het wandelen is alles oké.
  De wandeling duurt ongeveer een uur in rustig tempo. Tussendoor nemen we even de tijd om te rusten. Na afloop bestaat de mogelijkheid om een kop thee of koffie te drinken.
  Wat het weer gaat doen, weten we natuurlijk niet. Maar bij ook bij iets slechter weer kan de natuur zo mooi zijn! De tocht gaat in elk geval door. Kleed je ernaar of neem een extra poncho mee. Niet alle paden zijn geplaveid, dus goede schoenen zijn belangrijk.

  Wandel je mee? We zullen om 10.00 uur vertrekken vanaf Oriolus. We houden ons uiteraard aan de RIVM richtlijnen. We mogen met 4 personen wandelen. Deelname is gratis. De wandeling wordt begeleid door Marloes Doove.
  Vooraf aanmelden is nodig dit kan via info@oriolus-achterhoek.nl

9
10
11
12
13
14
15
 • Voetreflextherapie
  10:00 -10:30
  15/06/2021
  Beatrixpark 1, Winterswijk

  Voetreflextherapie is een effectieve voetmassage die invloed heeft op zowel het lichaam, de geest en de ziel.

  Op de voet bevinden zich punten ( reflexzones) die in verbinding staan met organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels in het hele lichaam. Het masseren van deze punten op de voet werkt stimulerend en geeft in de lichaamsdelen die ermee verbonden zijn, een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

  Voetreflexmassage biedt geen genezing van kanker, maar er is wel uit onderzoek gebleken dat de ontspanning die het met zich meebrengt, pijn, angst en bijwerkingen verminderen en dat mensen er beter door slapen.

  Bij Oriolus kunt u kennismaken met deze therapievorm middels een korte voetreflexmassage (20-30 minuten) die gericht is op totale ontspanning.

  Voor deze activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd.

16
17
 • Energetische therapie
  14:00 -15:30
  17/06/2021
  Beatrixpark 1, Winterswijk

  Energetische therapie kan ondersteunen, troost bieden en helpen bij het leren omgaan met bijvoorbeeld een diagnose kanker.
  Door alles wat leeft stroomt levensenergie. Er zijn verschillende oorzaken waardoor energiebanen geblokkeerd of zelfs verstopt kunnen raken.  Als je ergens pijn voelt of je ziek voelt, ben je zelf al geneigd je handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is.

  Energetische therapie is een hele zachte vorm van therapie, waarbij met de handen van de therapeut zachte aanrakingen worden gedaan of strijkende bewegingen worden gemaakt. Het heft blokkades op, haalt overtollige energie weg en voegt energie toe daar waar het nodig is. De energie kan weer vrij stromen en het lichaam komt weer in balans.

  Energetische therapie bij Oriolus wordt verzorgt door Annemiek Mennink, professioneel energetisch therapeut.
  Voor deze activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd van €5,-.
  Opgave via info@oriolus-achterhoek.nl

   

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 • #Evelienbrengtgeluk
  11:00 -12:00
  29/06/2021
  Beatrixpark 1, Winterswijk

  Evelien, zelf 2x borstkanker gehad, fietst in 6 weken tijd langs alle IPSO-inloophuizen van Nederland. Dit om meer bekendheid te geven aan inloophuizen en om geld op te halen. Onderweg blogt en vlogt ze. Ze heeft twee boeken geschreven. Haar tweede boek heet ‘Dit boek brengt geluk’, welke ze ieder inloophuis komt brengen. Op dinsdag 29 juni bezoekt ze Oriolus rond 11 uur.

  Zo’n 2000 kilometer fietsen door Nederland, een hele prestatie! Wil je helpen om te zorgen voor een warm onthaal, al klappend en toejuichend langs de route richting Oriolus? Stuur ons een mailtje via info@oriolus-achterhoek.nl

  Meer weten over deze actie? Kijk dan op:

  Zullen we eens iets geks gaan doen? – YouTube

  #EVELIENBRENGTGELUK | evelienvanderwerff

  Op social media is ze te volgen en gemakkelijk te vinden via #evelienbrengtgeluk

30
juli
juli
juli
juli