Samen omgaan met kanker

Iedereen heeft behoefte aan een luisterend oor

20-01-2022      Stampen voor Oriolus

Hou je van wandelen, een lekkere stamppot en steun je Oriolus? Wandel dan mee op 13 februari. Geef je op door een mail te sturen naar stampen@oriolus-achterhoek.nl. Voor meer informatie en het doneren van het inschrijfgeld kun je terecht op Stampen voor Oriolus

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges liggen of is je printerinkt bijna op? Deze kunnen geld waard zijn! De vergoedingen voor je lege cartridges kun je via het recycling programma van 123inkt.nl doneren aan Inloophuis Oriolus.
De cartridges worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled, zodat je direct bijdraagt aan een beter milieu. Het opsturen van cartridges (zowel afkomstig van 123inkt.nl als van andere verkooppunten) kun je geheel gratis doen.
Voor meer info kijk op:
16-11-2021      Oriolus blijft open, we zijn er voor jou!
 
Wij houden ons aan de gestelde maatregelen; handen desinfecteren, dragen van mondkapje tijdens bewegen en 1,5 meter afstand.
Je bent welkom!
Dit kan tijdens de vrije inloop maar ook op afspraak, mocht dit fijner, vertrouwder en veiliger voelen. Liever geen fysiek bezoek, maar wel behoefte aan een gesprek? Neem dan telefonisch contact op binnen openingsuren (06-10033406).
 
De geplande activiteiten kunnen doorgaan, zie agenda.

23-10-2021      Oriolus stempels


Een paar weken geleden kwamen we in contact met Skuur, een jong bedrijf uit Groenlo. Oriolus was op zoek naar stempels van het logo en Skuur bleek dit te kunnen maken. Bedankt voor de snelle service Skuur. De boeken uit de infotheek zijn nu allemaal voorzien van een mooi, groen Oriolus logo!

14-10-2021      Oriolus in beeld

Op de achtergrond wordt er gewerkt aan een folder van Oriolus. Om de sfeer van Oriolus in de folder terug te laten komen, zijn er foto’s gemaakt door fotografe Nicky Heinne. Het resultaat is geweldig geworden! Ook op deze website zijn de foto’s van gemaakt door Nicky te zien.

01-10-2021      Volwaardig lid IPSO inloophuizen

Vandaag heeft Oriolus de bevestiging gekregen dat Oriolus aan de voorwaarden voldoet om volwaardig lid te zijn van de vereniging IPSO inloophuizen. Daarmee wordt de prettige samenwerking, welke als aspirant lid al werd ervaren, voortgezet.

16-09-2021      Openingstijden worden verruimd

Sinds 22 juni is Oriolus geopend voor vrije inloop op dinsdag- en donderdagochtend. Vanaf de eerste dag wordt Oriolus goed bezocht. De gastvrouwen en gastheren krijgen fijne reacties en ze zien gasten ‘lichter’ de deur uitgaan.
Alle reden om de vrije inloopmomenten te verruimen. Vanaf maandag 20 september is Oriolus op maandag- en dinsdagochtend geopend van 9.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. 
Aanmelden is niet nodig. Wees welkom!

Oriolus Archief Publicaties:

29-06-2021     Evelien brengt geluk naar Oriolus

Op dinsdag 29 juni bracht Evelien van der Werff een bezoek aan Oriolus. Na een warm welkom heeft Evelien de infotheek geopend, haar boek “Dit boek brengt geluk” overhandigd en is ze in gesprek gegaan met bestuur, vrijwilligers, coördinatoren van Oriolus en leden van het Oncologie Netwerk Oost Achterhoek over oncologische nazorg.
RTV Slingeland zorgde voor een mooie reportage: Evelien van der Werff komt langs het Oriolus in Winterswijk – YouTube
En in het Achterhoeks Nieuws een leuk artikel: Sportieve ondersteuning voor inloophuis Oriolus in Winterswijk (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

14-02-2021      Interview RTV Slingeland

Ter ere van de opening van Oriolus zijn Desirée & Kirsty, coördinatoren van Oriolus, geïnterviewd door Cindy Geurkink van RTV Slingeland. Het interview is terug te zien via de volgende link:

Oriolus – YouTube

04-02-2021      Opening Oriolus

Na 3 jaar van voorbereidingen openen wij vandaag vol trots, op Wereldkankerdag, de deuren van inloophuis Oriolus. Een warme en veilige plek voor een luisterend oor, om je hart te luchten, voor een goed gesprek, vragen en informatie. Speciaal voor de opening laten wij u middels deze film kennismaken met Oriolus.

Opening Oriolus 04-02-2021 – YouTube

Bestuur, vrijwilligers & coördinatoren Oriolus

23-01-2021      Vrijwillige klussers 
Op 4 februari gaat Oriolus – online- open.
Ondertussen wordt er hard gewerkt om van de locatie een mooie en fijne plek te maken. Vele handen maken licht werk! In kleine groepjes steken diverse vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Hartverwarmend is de steun vanuit de Horeca Winterswijk. In deze moeilijke periode voor de Horeca, steken ze belangeloos de handen uit de mouwen voor Oriolus. Geweldig! 

Horeco Winterswijk helpt Oriolus (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

03-01-2021      Het nieuwe SKB patiëntmagazine is uit!

Met daarin aandacht voor Oriolus en de mammacarepolikliniek. Het magazine is gratis op te halen in het SKB en online te lezen via de volgende link: Het nieuwe patiëntmagazine is uit! | SKB Winterswijk