Samen omgaan met kanker

Iedereen heeft behoefte aan een luisterend oor

02-08-2021     Oriolus in vakantieperiode open

In de zomerse augustusmaand zijn er minder activiteiten bij Oriolus. De vrije inloopmomenten blijven WEL open gedurende de vakantieperiode. Iedere dinsdagochtend en donderdagochtend tussen 9.30 uur en 12.30 uur bent u welkom!

29-06-2021     Evelien brengt geluk naar Oriolus

Op dinsdag 29 juni bracht Evelien van der Werff een bezoek aan Oriolus. Na een warm welkom heeft Evelien de infotheek geopend, haar boek “Dit boek brengt geluk” overhandigd en is ze in gesprek gegaan met bestuur, vrijwilligers, coördinatoren van Oriolus en leden van het Oncologie Netwerk Oost Achterhoek over oncologische nazorg.
RTV Slingeland zorgde voor een mooie reportage: Evelien van der Werff komt langs het Oriolus in Winterswijk – YouTube
En in het Achterhoeks Nieuws een leuk artikel: Sportieve ondersteuning voor inloophuis Oriolus in Winterswijk (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

17-06-2021      Geldboom Rotary Winterswijk

De leden van de Rotary Winterswijk zijn in maart actief geweest bij verschillende gemeenten in de Oost-achterhoek om een bijdrage te leveren aan de 2e kamer verkiezingen. Hiermee kregen zij elk een vergoeding. Deze hebben zij bij elkaar gelegd en daarmee kon de voorzitter, Marieke Frank, Oriolus een geldboompje twv 2000 euro aanbieden. Een super mooie bijdrage vanuit deze Rotary welke gebruikt gaat worden om het terras en de tuin verder in te richten.

03-06-2021      Cheque Rabobank

Op 3 juni heeft Willem Koebrugge, lid van de ledenraad Rabobank NOA, en Susanne Jansen, accountmanager MKB Rabobank een cheque ter waarde van € 15.000 overhandigd aan de coördinatoren van Inloophuis Oriolus.

Eind 2019 heeft Oriolus de toezegging gekregen vanuit het Coöperatiefonds voor een ondersteuning de komende 3 jaar. Via deze weg draagt de Rabobank een steentje bij aan nazorg voor mensen wie geraakt zijn door kanker en de mensen uit hun nabije omgeving.

Inloophuis Oriolus focust zich op kwaliteit van leven waarbij er wordt uitgegaan van de behoefte van de gast. Wat heeft een gast nodig om in zijn of haar kracht te staan? De Rabobank heeft er mede voor gezorgd dat Oriolus gerealiseerd kon worden.

 


Evelien fietst langs alle 75 inloophuizen in Nederland. In deze film vertelt ze waarom: Zullen we eens iets geks gaan doen? – YouTube

Op dinsdag 29 juni fietst Evelien naar Oriolus. Voor het laatste nieuws -> volg Oriolus op Facebook, Instagram (Oriolus Achterhoek) en deze nieuwspagina.

  30-04-2021      Nieuwe vloer

Het was het wachten waard, de nieuwe vloer, maar deze maakt de locatie nog mooier! Nu kan de laatste hand worden gelegd aan de inrichting. Wil je een kijkje komen nemen? Dat kan, voorlopig op afspraak (tel. nr. 06-10033406 of via mail: info@oriolus-achterhoek.nl)

22-03-2021      Start activiteiten

Oriolus is gestart met activiteiten ter ondersteuning en/of ontspanning voor iedereen die direct of indirect geraakt is door kanker. Neem een kijkje op de agenda van deze website om de activiteiten te bekijken. 
De eerste activiteit (energetische therapie) was een fijne, positieve start:

‘Wat een aangename, prettige en ontspannen ervaring. Een fijne, betrokken therapeute om mee te praten. Na afloop was het net alsof alles lichter was, zowel letterlijk als figuurlijk.’ 

08-03-2021      Nieuw terras

Afgelopen zaterdag hebben een aantal leden van het team van 100% Running Winterswijk geholpen om de oude terrastegels eruit te halen. Tevens werd de cheque overhandigd voor een bedrag van ruim €31.000,- voor een mooie, warme en huiselijke inrichting.
Vandaag hebben Ten Have Tuincreaties en S. ten Have grond en straatwerk de nieuwe terrastegels, geleverd door Breukers, erin gelegd. 
DANK JULLIE WEL!

14-02-2021      Interview RTV Slingeland

Ter ere van de opening van Oriolus zijn Desirée & Kirsty, coördinatoren van Oriolus, geïnterviewd door Cindy Geurkink van RTV Slingeland. Het interview is terug te zien via de volgende link:

Oriolus – YouTube

04-02-2021      Opening Oriolus

Na 3 jaar van voorbereidingen openen wij vandaag vol trots, op Wereldkankerdag, de deuren van inloophuis Oriolus. Een warme en veilige plek voor een luisterend oor, om je hart te luchten, voor een goed gesprek, vragen en informatie. Speciaal voor de opening laten wij u middels deze film kennismaken met Oriolus.

Opening Oriolus 04-02-2021 – YouTube

Bestuur, vrijwilligers & coördinatoren Oriolus

23-01-2021      Vrijwillige klussers 
Op 4 februari gaat Oriolus – online- open.
Ondertussen wordt er hard gewerkt om van de locatie een mooie en fijne plek te maken. Vele handen maken licht werk! In kleine groepjes steken diverse vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Hartverwarmend is de steun vanuit de Horeca Winterswijk. In deze moeilijke periode voor de Horeca, steken ze belangeloos de handen uit de mouwen voor Oriolus. Geweldig! 

Horeco Winterswijk helpt Oriolus (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

03-01-2021      Het nieuwe SKB patiëntmagazine is uit!

Met daarin aandacht voor Oriolus en de mammacarepolikliniek. Het magazine is gratis op te halen in het SKB en online te lezen via de volgende link: Het nieuwe patiëntmagazine is uit! | SKB Winterswijk 

  

27-12-2020      Verbouwing in volle gang!

Momenteel is het vakantie, maar vanaf 4 januari gaat de aannemer met het laatste gedeelte van de verbouwing verder. Mooie veranderingen zijn al zichtbaar. Hierbij een inkijkje van de locatie zoals deze er nu uitziet. 

09-11-2020        Huis in Actie – KWF 

Deze week is de campagne gestart op de radio, in de krant en op social media om aandacht voor de IPSO inloophuizen te vragen.

IPSO inloophuizen richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het inloophuis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Helaas hebben inloophuizen het op dit moment financieel zwaar. Corona trok een streep door veel evenementen, waardoor actievoerders niet in actie konden komen om geld op te halen. Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! 

Klik op het logo om uw donatie te doen

12-10-2020        Oriolus: samen omgaan met kanker

De coördinatoren zijn geïnterviewd door Verona Westera van het Achterhoek Nieuws over de komst en het belang van Oriolus, dit is hier te lezen Achterhoek Nieuws