Samen omgaan met kanker

Iedereen heeft behoefte aan een luisterend oor

03-05-2022    Nieuwe activiteiten bij Oriolus

De activiteiten van Oriolus, centrum voor leven met en na kanker, worden goed bezocht en zeer gewaardeerd door de gasten. De agenda zit vrijwel iedere maand volgeboekt. Heel fijn om op deze manier bij te kunnen dragen aan o.a. rust, ontspanning en een fijner gevoel. De activiteiten bij Oriolus zijn onlangs uitgebreid om zo een breder aanbod te kunnen bieden.

Lotgenotenbijeenkomsten
Ervaringen uitwisselen met mensen die zelf ook kanker hebben (gehad) kan erg waardevol zijn. Zij kunnen je tips geven over omgaan met kanker en herstel van kanker. Wat heeft hen geholpen? Vanuit de borstkankervereniging Nederland en vanuit de prostaatkankervereniging worden er bijeenkomsten georganiseerd bij Oriolus welke met enige regelmaat zullen plaatsvinden.

Ontspanning
Een activiteit welke bijdraagt aan een stuk rust is Reiki. Met Reiki wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd, harmonie tussen lichaam en geest wordt hersteld, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning.
Ook kun je zingen bij Oriolus. Samen zingen maakt blij, het verbindt, geeft kracht, troost, energie maar bovenal heel veel plezier. Of je nu voor het eerst zingt en denkt dit niet te kunnen of je bent een ervaren zanger, iedereen is welkom! Het is juist een verrassing als je dacht niet te kunnen zingen en opeens met een glimlach staat te galmen.
In mei is de eerste workshop SoulCollage®, een leuke en ontspannende workshop waarbij het denken even stil mag worden gezet en er meer verbinding komt met gevoel en creativiteit. 

13-02-2022     Stampen voor Oriolus
Wauw, wat was het ‘Stampen voor Oriolus’ een fantastische dag!
Perfect weer, mooie wandelroutes en heerlijke stamppotten.
Deelnemers, vrijwilligers, en  sponsoren Petra & Gerard van De Tafel van Heerlijk, Dute, Arnold Daals en Plus Bruggers ontzettend bedankt!
 

04-02-2022      Oriolus 1 jaar – Wereldkankerdag

Rondom wereldkankerdag hebben de vrijwilligers van Oriolus doorgeef-rozen en zakjes met zonnebloemzaadjes uitgedeeld om aandacht te vragen voor de impact van kanker. Een roos om te houden of door te geven aan iemand om diegene een hart onder de riem te steken. Kanker raakt ons namelijk allemaal. Als (ex-)patiënt, naaste of nabestaande. Door dit gebaar laat Oriolus weten dat je er niet alleen voor staat.

Oriolus had graag de deuren voor iedereen geopend, maar dat is tijdens de coronapandemie niet wenselijk. Vandaar dat er een mooi idee ontstond voor het opnemen van een Oriolus Podcast serie. Vandaag  – 4 februari – komt de eerste online te staan, waarna de tweede gauw zal volgen. Deze podcast is te vinden via Spotify en via de volgende link: Podcast Oriolus

31-01-2022      Update:

Vanwege veiligheidsredenen is het NIET MEER MOGELIJK om je aan te melden voor Stampen voor Oriolus! Een vrijwillige donatie mag natuurlijk altijd. 
Wij willen je bedanken voor de interesse in onze actie.

20-01-2022      Stampen voor Oriolus

Hou je van wandelen, een lekkere stamppot en steun je Oriolus? Wandel dan mee op 13 februari. Geef je op door een mail te sturen naar stampen@oriolus-achterhoek.nl. Voor meer informatie en het doneren van het inschrijfgeld kun je terecht op Stampen voor Oriolus

Heb je thuis of op het werk nog lege cartridges liggen of is je printerinkt bijna op? Deze kunnen geld waard zijn! De vergoedingen voor je lege cartridges kun je via het recycling programma van 123inkt.nl doneren aan Inloophuis Oriolus.
De cartridges worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled, zodat je direct bijdraagt aan een beter milieu. Het opsturen van cartridges (zowel afkomstig van 123inkt.nl als van andere verkooppunten) kun je geheel gratis doen.
Voor meer info kijk op:
16-11-2021      Oriolus blijft open, we zijn er voor jou!
 
Wij houden ons aan de gestelde maatregelen; handen desinfecteren, dragen van mondkapje tijdens bewegen en 1,5 meter afstand.
Je bent welkom!
Dit kan tijdens de vrije inloop maar ook op afspraak, mocht dit fijner, vertrouwder en veiliger voelen. Liever geen fysiek bezoek, maar wel behoefte aan een gesprek? Neem dan telefonisch contact op binnen openingsuren (06-10033406).
 
De geplande activiteiten kunnen doorgaan, zie agenda.

23-10-2021      Oriolus stempels


Een paar weken geleden kwamen we in contact met Skuur, een jong bedrijf uit Groenlo. Oriolus was op zoek naar stempels van het logo en Skuur bleek dit te kunnen maken. Bedankt voor de snelle service Skuur. De boeken uit de infotheek zijn nu allemaal voorzien van een mooi, groen Oriolus logo!

14-10-2021      Oriolus in beeld

Op de achtergrond wordt er gewerkt aan een folder van Oriolus. Om de sfeer van Oriolus in de folder terug te laten komen, zijn er foto’s gemaakt door fotografe Nicky Heinne. Het resultaat is geweldig geworden! Ook op deze website zijn de foto’s van gemaakt door Nicky te zien.

01-10-2021      Volwaardig lid IPSO inloophuizen

Vandaag heeft Oriolus de bevestiging gekregen dat Oriolus aan de voorwaarden voldoet om volwaardig lid te zijn van de vereniging IPSO inloophuizen. Daarmee wordt de prettige samenwerking, welke als aspirant lid al werd ervaren, voortgezet.

16-09-2021      Openingstijden worden verruimd

Sinds 22 juni is Oriolus geopend voor vrije inloop op dinsdag- en donderdagochtend. Vanaf de eerste dag wordt Oriolus goed bezocht. De gastvrouwen en gastheren krijgen fijne reacties en ze zien gasten ‘lichter’ de deur uitgaan.
Alle reden om de vrije inloopmomenten te verruimen. Vanaf maandag 20 september is Oriolus op maandag- en dinsdagochtend geopend van 9.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. 
Aanmelden is niet nodig. Wees welkom!

Oriolus Archief Publicaties:

29-06-2021     Evelien brengt geluk naar Oriolus

Op dinsdag 29 juni bracht Evelien van der Werff een bezoek aan Oriolus. Na een warm welkom heeft Evelien de infotheek geopend, haar boek “Dit boek brengt geluk” overhandigd en is ze in gesprek gegaan met bestuur, vrijwilligers, coördinatoren van Oriolus en leden van het Oncologie Netwerk Oost Achterhoek over oncologische nazorg.
RTV Slingeland zorgde voor een mooie reportage: Evelien van der Werff komt langs het Oriolus in Winterswijk – YouTube
En in het Achterhoeks Nieuws een leuk artikel: Sportieve ondersteuning voor inloophuis Oriolus in Winterswijk (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

14-02-2021      Interview RTV Slingeland

Ter ere van de opening van Oriolus zijn Desirée & Kirsty, coördinatoren van Oriolus, geïnterviewd door Cindy Geurkink van RTV Slingeland. Het interview is terug te zien via de volgende link:

Oriolus – YouTube

04-02-2021      Opening Oriolus

Na 3 jaar van voorbereidingen openen wij vandaag vol trots, op Wereldkankerdag, de deuren van inloophuis Oriolus. Een warme en veilige plek voor een luisterend oor, om je hart te luchten, voor een goed gesprek, vragen en informatie. Speciaal voor de opening laten wij u middels deze film kennismaken met Oriolus.

Opening Oriolus 04-02-2021 – YouTube

Bestuur, vrijwilligers & coördinatoren Oriolus

23-01-2021      Vrijwillige klussers 
Op 4 februari gaat Oriolus – online- open.
Ondertussen wordt er hard gewerkt om van de locatie een mooie en fijne plek te maken. Vele handen maken licht werk! In kleine groepjes steken diverse vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Hartverwarmend is de steun vanuit de Horeca Winterswijk. In deze moeilijke periode voor de Horeca, steken ze belangeloos de handen uit de mouwen voor Oriolus. Geweldig! 

Horeco Winterswijk helpt Oriolus (achterhoeknieuwswinterswijk.nl)

03-01-2021      Het nieuwe SKB patiëntmagazine is uit!

Met daarin aandacht voor Oriolus en de mammacarepolikliniek. Het magazine is gratis op te halen in het SKB en online te lezen via de volgende link: Het nieuwe patiëntmagazine is uit! | SKB Winterswijk